Hoppa av skolan för att man har häst

Jag tycker det är så sjukt att man som 16-18 åring överväger att hoppa av skolan för man har så mycket annat för sig så man inte hinner med och halkar efter = resultatet blir såklart att man inte orkar med och blir sönderstressad. Men jag tycker man gör sig själv den största otjänsten någonsin, jag menar när man läser på gymnasiet borde man vara ansvarig nog att inte t ex ha för många hästar/hobbys/annat(t ex jobb) så det stör för mycket om man måste lägga mycket tid på att plugga. Det andra får helt enkelt komma efter man är klar tycker jag!

Skolan är lika jobbig för alla, nu har jag haft turen att ha väldigt lätt för att lära in men jag har aldrig låtit för mycket annat komma i vägen så jag övervägt att hoppa av. Klart man kan bli skoltrött, och just då kan t ex pressen att träna sin häst bli en större prio men det är i grund och botten fel enligt mig. Då ska man vara den vuxna människan man tror att man är och t ex låna ut sin häst så man hinner med skolan om det inte går att kombinera.

Men självklart kan det vara jobbigt ändå. Jag hade inte egen häst under gymnasiet men jag klarade mig precis igenom tvåan pga andra personliga problem. Då var det drygt! Men jag tycker faktiskt att föräldrarna till dessa barn ska se till barnets bästa och uppmuntra den att studera klart, då kan jag tycka att det mest ansvarsfulla är att kanske låna ut hästen trots att man själv inte vill för man gör det för man vet att barnet inte klarar pressen annars. Man kanske blir hatad just då som förälder men man gör egentligen sitt barn en tjänst. Det är inte rättvist att var 17 och ha häst som måste tränas/tävlas och samtidigt hinna med studier i ett högt tempo, speciellt om man inte har det så lätt för sig.

Den här texten skriver jag för det finns så många som väljer att hoppa av skolan för att man inte hinner med, när man är 17 ska man inte ha så mkt mer för sig egentligen, det är inte rättvist mot sig själv, även om man vill mycket. Sen finns det många som klarar att kombinera bägge, men jag tror att många hoppar av skolan på fel grunder. Det är inte en text riktad mot någon, bara min syn på det hela. Även folk utan häst kan ju hoppa av skolan men jag skriver denna för jag sett så mkt hästfolk som hoppat av.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0