Dan före doppardan...

Imorgon är det julafton! Men innan dess väntar en heldag på jobbet. Kan bli spännande med tanke på att typ hela kommunens invånare får lön idag.. En dag man måste ha energin uppe med andra ord. :)

Jag ska slå in sista paketen efter älsklingen åkt till jobbet. Blir inte så heta julklappar i år då vi fått lov att betala åtskilliga tusenlappar på bilen i december.. Men viktigaste är att räkningarna blir betalda, hoppas fler är medvetna om det.

Nu blir det att klä på sig, ses senare kanske! :)


God morgon!

Det bara snöar på.. ca 2,5dm har vi nu fått och plogbilen är ute för andra gången. Jag har promenerat till min mor där vi har ätit frukost och myst lite. Det var riktigt halt ute, halkade flera gånger så nu ska jag plocka fram vinterstövlarna. Kram!



Advent, längtan



Vi har fått snö ända sedan igårkväll och det fortsätter bara komma! Älska Dalarna i vinterskrud, tar andan ur en ibland! :)


Jobbhelg och vi har haft så många julklappshandlande familjer hos oss, så mysigt! Jag tycker det är väldigt kul att hjälpa dem hitta presenter, och när de ser våra priser blir de ännu gladare. Vi har verkligen något för alla stilar och åldrar, till väldigt bra priser. Då har man råd med annat också. Längtar tills jag får barn (vill inte ha just nu men nån gång!) och man får smyga runt och planera alla hemligheter och överraskningar inför julen. Just nu kanske man inte har bästa julstämningen, men ser ändå fram emot julen såklart. Vi ska i år spela julklappsspelet istället för att köpa massa dyra julklappar till varann. Det ska bli jättekul att slåss om massa små struntsaker (gissar att det blir lite kexchoklader, äggkoppar m.m. i paketen!) och börjar redan tagga inför det.

Glad fjärde advent!

Hej

Som ni märkte igår känner jag för att dela med mig på ett lite mer personligt plan, med åsikter och funderingar. Jag är en person med känslorna på utsidan, vill inte bära på allt inombords utan dela med mig. :)

Nu är jag i alla fall i Örebro och chillar med lyxfällan på tv. Älskar att kolla på det, få tips och inspiration att göra bättre själv. Vissa har ju verkligen satt sig i skiten. Vi har inte varit en rik familj, fått tänka över varje inköp och ibland vända på kronorna, men vi har aldrig utsatt oss för några snabba lån för att åka på resor eller lyxgrejer. Hos min mor har vi haft tjocktv framtill i höstas, då hon slog till på en LED tv för 1995:-.... ;)


Men trots det har vi aldrig känt oss mindre värda. Den kärlek mina föräldrar gett oss har fått oss trygga, känt oss älskade oavsett situation och vi har alltid accepterats för dom vi är. Och så vill jag uppfostra mina framtida barn, att kärlek, kommunikation och trygghet med varann är viktigare än dyra intressen och resor. Sen kan man hoppas på någon rolig lottovinst så man kan göra någon rolig resa för! :)
Kram


Varför

Vad är det som gör att folk tycker det är helt okej att gå in i affärer och stjäla saker? Att ta med tänger och klippa upp larm, smyga ner smycken i kläder och väskor och iskallt vandra ur affären. Vad det är som gått fel i den uppfostringen vet jag inte, men jag antar att de har stor brist på respekt för andra människor och för lagar och regler. Tycker det är rent piss att man ej heller får vara misstänksam och be kunden visa upp väskor mm om man inte sett själva stölden ske med egna ögon.

Jag måste ärligt säga att jag stöter på såna snorungar (även vuxna snorungar) dagligen, och de vet att vi har svårt att komma åt dom då de lärt sig regler och håller stenkoll på oss genom att smsa med varandra under tillfällena. Känner oss så hjälplösa när vi får gå in efteråt i provrummen och plocka larm och prislappar! Tyvärr kan man ju inte ha 1 person vid varje provrum hela tiden.

Jag önskar bara att man kunde få stopp på den här kriminaliteten för många går garanterat vidare i vuxen ålder och det blir bara grövre och värre brott...

Sorgligt! Usch på er!


Godmorgon

Idag bilar jag till Örebro, för att hämta hem syrran på jullov. Det blir mysigt! Hoppas vi slipper nederbörd under bilresan, blir jobbigt att köra då. Annars har jag mina 2 sista lediga dagar innan jul, sen jobbar jag alla dagar fram tills klockan sex den 23 december. Kul va? ;)


Vintern 2009. Det var inte kul att tävla 2 hästar i -15grader...

Hemma





Gillar silverfatet som jag köpt på loppis, det har en egen historia liksom. Bokstäverna fick jag av mamma i tidig julklapp, så glad för dom! :)

Min lilla Lussekatt





När jag flyttade hemifrån så lämnade jag inte bara min vanliga familj utan också våra kattliga familjemedlemmar. Vi har 4 katter, alla lika underbara och goa, det är inte de mest vanliga katterna utan de flesta som hälsar på hos oss märker hur unika dom är. På bilderna ovan ser ni Dusty, minstingen, som åmar sig lite på köksoffan.

De är lite speciella av några anledningar, t ex sitter alla på kommando, de kan sina egna namn och kommer när man ropar på dom, ute som inne. De är dessutom exeptionellt gosiga och trevliga, och vill alltid vara med.

Söt va? Trevlig Lucia!

Lucia

Tittar på lucia på tv:n. I år är det Göteborg som står för firandet, jätteduktiga och maffiga. Att Jill Johnsson och Sofia Karlsson blir med är också kul! Mysigt, har mitt juliga kardemummakaffe i handen också, men funderar på att återta sovposition om någon timme hihi..

Hoppas ni får se ett lussetåg idag också, verkligen en höjdpunkt på julen tycker jag.


Torsdagsmorgon

Godmorgon!
Det snöade hela dagen igår och nu har vi ett stort snötäcke över hela staden. -3 grader just nu och skinande sol, kanske hinner ut och fota lite innan det blir kvällspass på jobbet. 

Igår gjorde jag några av mina egna julkort som vi ska skicka. Det är så roligt att pyssla, och enkelt! Det blev ganska simpla kort eftersom jag gillar simpelt. Visar bilder på dem sen! 



Om några timmar blir det mörkt igen, det gäller att passa på att njuta av ljuset!

Problemhy - Lösningar - Underhåll

Jag har länge velat skriva ett inlägg om hyn. Dels för att jag själv kämpat med problemhy samt för att eventuellt kunna hjälpa någon annan som är i samma sits. Men jag har ingen stor blogg, och kommer inte nå ut till så många. Men så tänkte jag att någon kanske googlar på det någon dag, och skriver jag ett inlägg så kanske jag kan hjälpa 1 person åtminstone! Så nu kör vi.

- - - - - - - - - - -

För det första vill jag säga att hyn är ömtålig. Vi måste ta väl hand om den, för även om vårdslös hudvård inte ger ifrån sig synbara märken direkt så kommer den att med åren bli mer rynkig, mindre elastisk och torr/rodnande tidigare än om man tar hand om den väl. Nu kommer jag inrikta mig på problemhy för det är väl det jag har erfarenhet av, men det är fortfarande "gemensamma" riktlinjer för allas hy.

Hur rengör man problemhy?
Genom en mild rengöring som inte peelar något ska man rengöra sin hy. Man ska bara rengöra på kvällen för att få bort smuts och rester från avgaser m.m. som samlas efter en hel dag. På morgonen är inte hyn i ansiktet smutsig, då ska man bara återfukta.

Om man har peeling i sin dagliga rengöring så river man upp hyn lite varje dag. Det är inte skonsamt även om huden känns "polerad" varje dag, men det räcker alltså att använda en mild rengöring, jag rekommenderar ekologiskt.

Om man vill peela sin hy för att få bort döda hudceller så kan man ta olivolja och vaniljsocker/pulver och försiktigt massera ansiktet i runda cirklar. Detta ska man göra max 1 gång i månaden, det behövs inte oftare. Man ska ej trycka hårt när man peelar, oavsett vad man peelar med, utan låta kornen göra jobbet själva, hyn är för ömtålig för att man ska kunna ta i.

Hur återfuktar man problemhy?
Det är viktigt när man återfuktar sin hy, att man förstår varför man får problemhy. Den största anledningen är för att man är torr i hyn. När man är torr säger kroppen till om att man måste återfuktas. Det gör den genom att producera talg, som ger känslan av att vara fet och oljig i hyn. För att minska talgproduktionen kan vi alltså hjälpa huden genom att återfukta den innan den känner att den är torr!

När jag har rengjort min hy skvätter jag på lite vatten så att hyn är fuktig, sedan använder jag min ansiktsolja som gör att man binder in vattnet i hyn som en extra fukt-kick. Man kan även bara använda sin olja/kräm, men det ger lite extra fukt att göra så. Däremot är endast vatten uttorkande för hyn, precis som det är för kroppen och håret och naglar också. Men man kan binda in fukten genom att vara lite våt innan man smörjer in sig.

På morgonen gör jag likadant, jag tvättar alltså inte utan skvätter på lite vatten och smörjer in mig. Redo för dagen!

Och på dagen?
Enkla regler: kläm inte finnar, låt dom försvinna av sig själv. Peta inte i ansiktet, du är oljig om fingrarna och kan reta hyn. Göm inte ansiktet bakom varmt hår. Märker du att du får finnar av viss mat, kanske minska på det. Försök att inte sminka dig så mycket, jag vet att man kanske vill dölja orenheter men låter man sin hud andas så blir den friskare! Om du vill sminka dig, glöm inte att tvätta bort det innan du sover. Och det viktigaste: Det tar tid att se resultat. Jag såg resultat efter kanske 3 månader, nu har jag kört i ett halvår och jag är så stolt över min hy.

Små riktlinjer
- Huden absorberar produkter när man stryker dem på hyn. Tänk som ett nikotinplåster, kroppen tar upp nikotinet för att det stryks mot huden. Likadant med dina produkter: titta igenom ingredienserna. Innehåller krämen massa konserveringsmedel, vad tror du huden gör med slaggprodukter och döda hudceller? Lagrar dom! Det mesta i produkter från våra vanliga märken (garnier, loreal, apotekets, clearasil, proactive) innehåller mycket gifter och silikoner och mineraloljor eftersom de inte är ekologiska, och det är direkt farligt för hyn, i det långa loppet. 
- Tro inte på korta kurer. Ingenting fungerar på kort tid, bara något acnestick t ex. Tyvärr. :(
- Drick vatten, ät mat med ekologiska råvaror, olivolja, fisk m.m. som kan fukta din hy inifrån och ut.
- Torka inte ut finnarna, då produceras mer talg och du får bara fler. :(

Min hy då och nu
Jag brukade ha röda rodnader i ansiktet, väldigt torr om kinderna och fet på pannan, näsan och hakan. Fick inte så mycket stora finnar, istället mer och fler små plitor i hela pannan och mycket runt munnen, vilket jag inte uppskattat. Jag tyckte det var skitjobbigt, och bröt ofta ihop. Men jag visste alltid längst in, att det inte var prickarna som gjorde den jag var. Jag blev behandlad lika väl för att jag hade prickar som de dagar jag inte hade lika mycket. :)

Iaf så provade jag allt. Jag har provat alla krämer och rengöringar, jag har aldrig haft så mycket att jag behövt gå till hudläkare och ätit nå piller, för så illa däran har det inte varit. Men jag har provat apotekets egna till att ha beställt proactive, och inte har det blivit bättre. Tills jag fann Stina och hennes produkter. 
Stina gör sina egna produkter, blandas för hand och är helt ekologiska utan konserveringsmedel eller konstgjorda ämnen. Det är rena kallpressade oljor som valts ut för att passa min hy för att göra väl på en långsiktig behandling.

Det som har hänt är:
- Min hy är utan plitor/finnar. Jag får någon enstaka ibland under hakan eller vid ögonbrynen när ridhjälmen varit där och svettats lite. 
- Jag har inga röda partier, samma färgton på hela ansiktet! :)
- Jag är len, mjuk och gosig om kinderna jämt, min hy är elastisk och både jag och min sambo älskar hur den känns.
- Det är lättare än någonsin att använda rengöringen, har alltid varit så krångligt innan.
- Jag känner mig så vacker.

De produkter jag använder kommer från magiska Stina alltså, hennes hemsida hittar ni här: ETY Skincare.


Här hade jag mycket rodnad samt fet hy.



Medans jag nu (kassa bilder) har en jämnare hudton och inte är oljig längre. 



Hoppas någon orkade läsa. Tog en timme att skriva! Hihi. Kom ihåg att man är lika vacker på utsidan som man känner sig på insidan.


Äntligen

Nu snöar det för fullt. Och flera minusgrader de närmsta dagarna så vi kan säkert förvänta oss att snön ligger kvar... Mysigt!

Var så skönt att krypa ner nyduschad i en nybäddad säng igår, svårare att ta sig upp men nu väntar äggröra och bscon!


Storstädning

Idag har jag planerat att storstäda hemma. Det ska röjas rejält och massa skräp ska slängas, tänkte panta burkar och röja i garderoben och bädda nytt i sängen. Det ska vara fint och mysigt tills imorgon, då jag tänkte överraska min underbara sambo med en rejäl frukost innan jobbet. Ägg, bacon, havregrynsgröt och grejer, det kan ju vara trevligt då man oftast inte orkar plocka fram sånt om man äter ensam.

Fem år med dig.



Mysig söndag





Andra advent, och idag har jag myst hela dagen. Nästan. Vaknade lite bakfyllesjuk, så blir det när man härjar på lördagar. Men kom igång vid elva redan för jag hade bjudit hit familjen på lite lättare lunch. Vi åt potatis, senapssill, köttbullar, hästkorv och lite knäckemackor. Efteråt bjöd jag på hemmagjord chailatté som uppskattades av alla, riktigt mysigt var det att ha dom här. 

Eftermiddagen fortsatte med glöggmingel hos svärmor med lite trevligt folk. Var också väldigt mysigt och som vanligt hade hon bakat massa goda grejer, tur man hade ätit mat innan annars hade jag väl suttit här med uppknäppta byxor och jäst fortfarande...


en decemberdag

1:a december och snart är detta året slut... Visst är det konstigt att såfort vi går från 30 nov till 1 dec så blir det helt plötsligt väldigt bråttom med allt julstök? Som att 1 dag skulle spela nån roll.. ;)

Såg julkalendern på SVT play imorse vid frukost, fick ju lov! Den verkade väldigt bra, mysig och spännande. Hoppas jag orkar titta varje dag, perfekt när man kan spela det i telefonen när man vill. Jag kanske är fjantig men jag tycker om att kolla på julkalendrarna, och hålla barnasinnet färskt!

Fyllde glasburkarna med kottar och blockljus, blev väldigt fint i köket.


RSS 2.0