Less is more.



Ska fylla dessa med antingen nåt ljus (försökte släppa ner ett värmeljus som test men den vände sig varenda gång så vågar inte prova med ett tänt!) eller kanske med kanelstänger/kottar/polkagrisar? 
Helt vanliga glasburkar från 2 tacosåsburkar i olika storlekar + hampasnöre är både enkelt, vackert och gratis. Typ.

Update!
Såg att det stod om dessa här också.

Min måndag



Idag har det blivit matlådefix! Har gjort en stor wok på falukorv (!) som blev lunch till mig och pojkvännen, 2 matlådor i frysen och 2 till imorgon. Sedan gjorde jag även en broccoli- och skinkpaj som blev 2 matlådor i frysen och 2 i kylskåpet till onsdag. Storhandlade idag och har hela frysen samt kylen full fortfarande, blir massor med billig mat här minsann!

Har faktiskt hunnit med lite träning idag också, först ett ridpass på en seg häst så det blev benträning för hela slanten. Sen drog sambo med mig till gymmet, hade verkligen tur för de körde ett rygg/biceps pass idag. Jag har ju problem med ryggen min så jag behöver all träning jag får, kändes kul att gymma med boysen faktiskt!



Lite ombonat







Lite ombonat är det i alla fall här hemma, gillar att ha det mesta i vitt. Och snön låg kvar hela dan idag också! Tänka sig. :)

En vit advent

Tänk att vi fick snö på advent! Vem hade trott det när man på morgonen går till jobbet i 12 plusgrader och varma vindar... Vilken stämning man fick på kvällskvisten! Tyvärr var jag ute och åkte till och från en kollega (vi hade adventsfika med jobbet!) och det var riktig storm både dit och hem, körde i 60 på motorvägen.

Men hellre ta det lugnt och komma hem hel än att riskera något!

Hästarna fick sig ett besök också, hann inte innan jobbet så fick åka dit efter åtta. Egentligen ville jag bara hem då men såfort man gjort klart och tar in dom i boxarna och de pussar på mig så blir jag så glad så det är så värt det.
Nu ska jag invänta min pojkvän så ska vi väl försöka fika lite med varandra också innan denna första advent är slut. Kram.


Myshörna



/oredigerade/

Myshörnan i soffan. Så skönt att lägga sig på divanen och mysa, läsa bloggar, dricka the, käka en chokladkaka, ja ni vet. Idag har jag haft en slappdag, inte gjort ett skit egentligen. Sov ikapp lite tills klockan slog elva, sedan lite lättare lunch och sen har jag varit i stallet och med Malin och hennes bäbis Hugo hela eftermiddagen. Älska energin jag får av att sitta på hästen såna här dagar, hon får mina mörka vardagskvällar att skina.

Däremot blir morgondagen en energidag, ska försöka hinna med mycket roligt, bland annat adventspynta lite!

Glöggar.

En hektisk dag avslutar vi nu med glögg, pepparkaks-whoopies och mys i soffan. Tänk att vi efter 5 år tillsammans fortfarande håller hand när vi är ensamma, myser i varandras famnar, skrattar och känner oss nykära emellanåt. Men så är det väl när man är ung och sprudlande! :)

Imorgon tänkte jag plantera mina nyinköpta hyacinter och kanske göra något adventsstök. Nu börjar det närma sig! :D

 


Spännande vecka

Det har varit spännande dagar hos oss denna vecka, och det är bara tisdag än! Igår hade vi inget varmvatten, månntro att det var kul att upptäcka när man stod redo i duschen efter lite Butt-workout.
Och idag hade vi ingen el, ska bli så kul och se vad som händer imorgon right?

Nu måste jag tillbaka till jobbet... :)


Tur man alltid kan måla lite mera...

Minns ni min hallbänk?



Köpte ju 2 likadana skohyllor på loppis för 15 kr, målade vita och ställde bredvid varandra med en fäll ovanpå, blev en jättefin bänk till hallen. Jag gjorde likadant med soffbordet, och min sambo VET hur noga jag är med att använda glasunderlägg och tabletter varje gång vi äter vid TV'n, ändå lyckades han komma på den smarta idén att spela Beerpong* tillsammans med sina kompisar under en förfest.

*Spel där man ska studsa en pingisboll i bordet sedan ska den landa i ett av 3 uppställda dricksglas på motståndarens kortsida av bordet.

Vill ni veta den ännu mer fyndiga delen av spelandet? Dem hade valt att lägga blåbär och hallon i glasen, för den goda smakens skull, så när det skvätte (och OM det skvätte) så blev det blåa fläckar på hela bordet! Som inte gått bort. Men men, det är väl då det är tur att man alltid kan måla ett extra lager... Han har erbjudit sig att ställa opp. Haha. ;)

Några julklappstips

Här kommer en hög med julklappstips, hoppas ni får lite nya ideér av listan!

Sockor
Här finns det en uppsjö av varianter: ull, stickat, bomullstrumpor, mönstrade, betydelsefulla, bra-att-ha m.m. Jag blir alltid lika glad när jag får strumpor eller hemstickade sockor, det är så användbart!

♥ Doftljus
Ännu roligare ju äldre man blir, man hittar känslor till olika dofter och jag vet att jag bränner av massor med ljus varje dag så lite påfyllning är alltid uppskattat. 

♥ Inredningsprylar
Känner man en person väl tycker jag absolut att man ge bort inredningsprylar i form av ljuslyktor, tavlor, deko m.m. Då vet man att det kommer passa in.

♥ Thékoppar
Alltid.

♥ Handdukar
Fina färger, matchande i olika storlekar. Detta skulle iaf jag bli jätteglad över, sånt kostar ju lite!

♥ Göra-böcker
Kokböcker, inredningstips, pysselbok, sånghäften ja ni förstår.

♥ Underkläder
Både till henne och honom, välj några fina färger och packa in i fina paket så känns det otroligt lyxigt.

♥ Tvål & Lotion
Välj bara något som luktar gott så spelar pris inte någon roll. 

♥ Hemmagjord bodyscrub
Olivolja, honung, socker i en burk. Skriv på etiketten att man bara försiktigt smörjer sig med den, man får ej skrubba hårt för det sockerkornen skrubbar av sig själv.

♥ Hemmagjord ansiktsscrub
Dessa ska man inte blanda, men man kan ge bort ingredienserna i fina små burkar tillsammans med etikett: olivolja och vaniljpulver. Denna scrub låter kanske inte som någon "scrub", men prova ska du se vad de små, små finkorniga sockerkornen skrubbar! Speciellt ansiktet måste man vara försiktig med, ej heller här får man ta i, bara låta pulvret jobba! Sköljes sedan av med sin vanliga ansiktstvätt.

♥ Vantar
Har inte vantar/mössor en konstig förmåga att försvinna? Jag tycker att ett stort förråd av små vantar, både finger- och tumvantar är att föredra under detta halvår.

♥ Smycken
Som jag tipsade om i förra inlägget så kan man köpa fina billiga smycken om man letar på rätt ställen. Man kan också köpa gör-själv-set på t ex Panduro. 

♥ Bio
Presentkort på Bio tycker jag är toppen! Jag och min sambo går på bio väldigt ofta och spenderar ganska mycket pengar på det, så det här är användbart.

♥ Välgörenhet
Sätt in pengar på olika fonder?

♥ Mobiltillbehör
Älskar skal, småväskor och skydd till min telefon. Det finns ofta tillbehör till alla olika modeller och märken, inte bara till iphone.

♥ Brevpapper med tillhörande adresslista + frimärken
Hur mysigt är det inte att få ett handskrivet brev? Uppmuntra dina vänner att skriva ett brev någon gång ibland, och skicka med adresser till familj och vänner så blir det lite lättare. Helst ska brevpapperet lukta sådär som det gjorde när vi var små.

♥ En spotifylista
Modern tolkning av mixed tape!

♥ Foton
Framkalla några av vännens facebookbilder, eller ännu bättre original på denne, de finaste eller de bilder du har när hon/han är med sina vänner. Varmt i hjärtat!

♥ Nagelkit
Färg, fil och tillbehör, vilken lyx! 

♥ Kuddar/Filtar
Fina kuddar till soffan eller till en bäddad säng, hitta personliga tryck eller gör egna.

♥ USB minne
Fullproppat med film,, noveller, fina bilder, musik eller blogg/hemside-länkar

♥ Flytta hemifrån grejer
Till den som är påväg.

♥ Påslakan

♥ Gottissaker
Vin, choklad, brie, frukt. Sånt som är gott!

♥ Makeupborstar
Så himla bra att få nya rena borstar, spelar ingen roll om de är billigare eller av dyrare sort. Jag tycker mycket om Åhlens egna borstar, de ligger på en mittemellan-prisklass.

♥ Kalender
Nästa års kalender är ju superbra att ha

♥ Smaksatt kaffe
Min favorit är Kardemumma, smakar vintrigt och smarrigt.

♥ Egna tavlor
Jag brukar köpa stilrena tavelramar på Ikea och sedan kan man göra egna tavelmotiv i datorn eller för hand, skriva någon fin dikt, citat eller varför inte bjuda på lite fina ritningar.

♥ Washi-tejp
Nyfrälst som jag är använder jag tejpen på väggarna, när jag slår in paket och även på blockljus och så. Älskar denna uppfinning!


Vad tror ni om något av detta?

Julklappstips

Jag är ganska duktig på att komma på julklappar. Om man nu kan räkna det som någon talang vet jag inte, men jag är ganska bra på det som sagt. Och nu har jag ett rykande hett tips. Till er få som läser alltså, alla andra går säkert miste om detta. ;)

http://carolinessmyckeskrin.se/



Hon har just nu tag 3 betala för 2 på allt på allt i sin shop, och hon har även "veckans erbjudande" som alltid är prisvärt och det är alltid någon av de finaste varorna. Så passa på, det är några dagar kvar på detta erbjudande så vill ni få fina och relativt billiga julklappar så är det verkligen att rekommendera. 

Och detta är inget reklaminlägg utan jag själv beställer därifrån och är så nöjd. :) Kanske får lägga upp någon utav mina långa listor på julklappstips, har väldigt mycket ideér och tankar här i bakhuvudet!

Veckans bästa dag?

Klockan är nu 14:30 och det är dags att börja tända ljus här hemma för annars blir det så väldigt mörkt direkt. Tänkte bädda sängen och plocka lite i köket så det är klart när jag bestämmer mig för att äta senare. Har inte ätit något annat än frukost, och även fast jag inte gör av med så mycket energi så vill jag äta för att få energi till kroppen att bli frisk! För imorgon tänker jag jobba. 



Vad ska jag äta ikväll?

*host*

Kaffe, en flaska vatten och amerikanska pannkakor har jag till frukost idag. Fortfarande sjuk, inatt har jag hostat rätt illa. Men jag hoppas på att hinka vatten och nån alvedon ska hjälpa mig på rätt väg, så trött på att vara hemma och inte göra något!



Längtan







Här är lite smågrejer jag pysslade med igår, idag har jag däremot inte rört ett finger. Sjuk fortfarande, har sovit till kl 13 sedan suttit i soffan tills nu. Jag tänkte pynta ljusen högst upp med nåt snöre eller band, samt skaffa ett passande fat som de kan stå på. Längtar till julen nu!

Onsdagsförmiddag

Idag har jag ledig dag, är lite sjuk så jag ska vara inne bara och krya mig. Självklart blir det lite plock och städ men bara lite... Däremot hade jag tänkt att sätta mig vid köksbordet och pyssla lite inför jul! Har tyg till små hjärtan som jag ska sy i vitt linne, hur de kommer bli får ni se senare. :)


Ska tända lite värmeljus också för här är det kallt!

Morgonpromenad...

Idag skulle jag och sambo ut på morgonpromenad innan frukost. När klockan ringde 6:20 tog vi det gemensamma beslutet att ställa in och istället fortsätta mysa under varma täcken och sova till kl 8... Vilket bra beslut va! ;)

Nu har jag precis bränt mig på tungan av mitt the så nu är dagen förstörd. Nu går man och biter i tungan resten av dagen ju! :p


Söndagskväll

Igår hade vi Halloweenfest här och jisses vad mycket folk det kom! Det var allt från levande döda till pirater och kronprinsessor... Jag och sambo var katolsk nunna respektive påven, det bjöd på några skratt kan jag lova. Allt som allt var det en trevlig kväll och vi städade upp efter alla redan på kvällen när vi kom hem, vilket engagemang va!



Nu laddar jag med the-kopp efter the-kopp, har rethosta och svårt att sova om nätterna och det är inte roligt kan jag berätta. Men som tur är har jag morgondagen ledig så då ska jag bara göra nååågra saker och resten av tiden blir jag hemma och försöker vila upp mig. Det är väl det som gör att jag fortsätter vara lite småsjuk hela tiden, jag låter mig aldrig vila helt och hållet och bli frisk. Men det finns ju så mycket man vill göra... ;)


Finna ro

Ligger och lyssnar på lite musik, rättare sagt Enya! Det är så, vad ska jag säga, frigörande på något sätt att lyssna på sådan här musik emellanåt. Jag kan blunda och då blir musiken som inslag från naturen och livet, tonerna klingar som vatten i en porlande bäck, eller ett sommaregn eller känslan när du springer det snabbaste du kan över en äng under en blå himmel med värmande sol... Ni förstår?









Coffee

Fick precis ett sug efter limpa med makrill i tomatsås! Ni vet den där burken i trepack man köper. Åh vilket craving! Synd jag inte orkar hoppa ur morgonrocken och gå till affären, jag får äta knäcke med ost. ;)

Jag tycker det är bra att äta frukost, det är gott! Men om jag inte är sugen har jag ett knep: gör iordning kaffe! När kaffet börjar bli klart och man känner doften blir man hungrig, oavsett. Så det är ett tips jag har för att bli sugen på frukosten. Dock försöker jag att inte dricka så mycket kaffe, utan max en kopp om dan på vardagarna. Men jag har ju kardemumma-kaffe och det luktar jul! Så nu när det är mörkt och kallt kan jag unna mig en kopp med gott samvete. 


Nyvaken!

RSS 2.0