Torsdag

Idag har det shoppats på Ikea. Jag och Bella tog bilen dit i ett hällregn som inte har gett med sig ännu, det var lite jobbigt att köra i men det gick an. Fick ganska mycket shoppat, kanske visar något av de större grejerna. Nu blir det duschen och sedan ett glas vin! Bord och 2 stolar

Idag har jag shoppat loss! Åkte till Ta till vara för att hämta mitt köksbord och då såg jag även hela stol-lagret, jag hade bara tittat där i början på butiken men längst in hade de tydligen hur mycket stolar som helst! Köpte två trästolar som såg lättskötta ut, sådär blanka så det bara är att dra en trasa på utan att man ska förstöra träet eller så. Jag tänkte ha dom till balkongen men eftersom de också är mycket finare än t ex plaststolar så törs man ta in dom när det vankas mer folk kring matbordet.

Och vad gav jag för dom? 10 kr styck! Ska ta ett foto på dom senare ikväll ska ni få se. Med gråa sittdynor och en pläd över ryggstödet så kommer de passa in perfekt. Nu blir det lunch på balkongen!Hoppa av skolan för att man har häst

Jag tycker det är så sjukt att man som 16-18 åring överväger att hoppa av skolan för man har så mycket annat för sig så man inte hinner med och halkar efter = resultatet blir såklart att man inte orkar med och blir sönderstressad. Men jag tycker man gör sig själv den största otjänsten någonsin, jag menar när man läser på gymnasiet borde man vara ansvarig nog att inte t ex ha för många hästar/hobbys/annat(t ex jobb) så det stör för mycket om man måste lägga mycket tid på att plugga. Det andra får helt enkelt komma efter man är klar tycker jag!

Skolan är lika jobbig för alla, nu har jag haft turen att ha väldigt lätt för att lära in men jag har aldrig låtit för mycket annat komma i vägen så jag övervägt att hoppa av. Klart man kan bli skoltrött, och just då kan t ex pressen att träna sin häst bli en större prio men det är i grund och botten fel enligt mig. Då ska man vara den vuxna människan man tror att man är och t ex låna ut sin häst så man hinner med skolan om det inte går att kombinera.

Men självklart kan det vara jobbigt ändå. Jag hade inte egen häst under gymnasiet men jag klarade mig precis igenom tvåan pga andra personliga problem. Då var det drygt! Men jag tycker faktiskt att föräldrarna till dessa barn ska se till barnets bästa och uppmuntra den att studera klart, då kan jag tycka att det mest ansvarsfulla är att kanske låna ut hästen trots att man själv inte vill för man gör det för man vet att barnet inte klarar pressen annars. Man kanske blir hatad just då som förälder men man gör egentligen sitt barn en tjänst. Det är inte rättvist att var 17 och ha häst som måste tränas/tävlas och samtidigt hinna med studier i ett högt tempo, speciellt om man inte har det så lätt för sig.

Den här texten skriver jag för det finns så många som väljer att hoppa av skolan för att man inte hinner med, när man är 17 ska man inte ha så mkt mer för sig egentligen, det är inte rättvist mot sig själv, även om man vill mycket. Sen finns det många som klarar att kombinera bägge, men jag tror att många hoppar av skolan på fel grunder. Det är inte en text riktad mot någon, bara min syn på det hela. Även folk utan häst kan ju hoppa av skolan men jag skriver denna för jag sett så mkt hästfolk som hoppat av.

Nomomomomomomom

Scones kan väl vara det enklaste att göra samtidigt som det är så gott! Nybakta är det godast såklart, med smör och ost på. Tar ungefär en kvart från att man plockat fram bunken tills man tar ut dom ur ugnen. Enkelt!
Piggnade på lite på kvällen, det åskade och regnade ur litegrann så vädret släppte tätheten, men nu har det blivit lika igen. Lite tryckande luft och värme som en tropisk djungel faktiskt, ovant.

Tick tack...

En lite annorlunda klocka. Jag gillade den!

Dagen min har mest spenderats inomhus. Försökte ligga ute och läsa en tidning imorse men jag hade sån huvudvärk så det var inte njutningsfullt. Huvudvärken har bara blivit värre, är väl det tryckande vädret. Känns som om vi behöver en riktigt åskskur nu! 

Nu blir det lite mat, få se om man piggnar på något.

Eternity Skincare

Jag har gått över till ekologisk hudvård. Läs här om vad som finns i produkterna de säljer i vanliga butiker. Stina på Eternity Skincare är väldigt passionerad för sina produkter, som hon gör själv. Produkterna är olika oljor, som är gjorda för att få just en ren hud som andas och som jobbar tillsammans med det man tillsätter. Gå in och läs mer på hennes hemsida, priserna är också fantastiska!


Jag använder ansiktsolja för den torra och känsliga huden.

Lite målarfärg och pensel...

...Så kan man liva upp det mesta. Har idag tagit vara på det fina vädret och målat mina nya bänkar/skohyllor utomhus. Köpte båda på Ta till vara för 30 kr, de är robusta och stadiga så jag ska ha de tillsammans som en bänk med en dyna över. Sen blir det antingen skohylla eller för korgar till mössor och vantar. Passar de inte i nya hallen får de stå på balkongen. (inte mig emot!)


Ungefär något sånt här, fast med en riktig dyna då, slängde bara på en fäll
för att visa ungefär hur det kommer se ut. Blev 3 lager med färg, gillar resultatet!


RSS 2.0