Frihet och lycka

Igår var jag på banken och startade bland annat en sparfond. Jag ska spara ganska mycket pengar varje månad, så får vi se om det går eller om jag behöver pengarna till annat till att klara min budget. Vi lär väl märka! Men nu är det sluthandlat med impulsgrejer eller kläder som jag "verkligen vill ha". 
Måste följa min budget, dels för att man ska ha koll och dels för att jag inte vill känna mig orolig, nånsin. Spara upp mycket pengar så det finns när det kommer oväntade räkningar bland annat. 

På tal om pengar... Att titta på lyxfällan tycker jag är jättebra. Förutom att man blir skrämd att göra samma fel som de i serien gör så blir man så medveten om vad som gör en lycklig här i livet. För mig är det inte att åka på dyra semestrar och ha största TV'n, inte alls. För mig är lycka att kunna galoppera fram över en åker med en häst, skratta och gråta med mina vänner, njuta av en ensam skog eller ett oändligt hav. Att kunna känna mig trygg i den jag är och det jag gör. Det är det som gör mig lycklig.

Spelar ingen roll hur mycket fina kläder jag köper, eller nytt smink jag använder, det skulle aldrig kunna jämföras med känslan av att mötas av en gnäggning när man kommer till stallet på morgonen.





Jag älskar... potatis

Jag är så trött. Jag är trött och slut för det är kolsvart när jag kommer hem från jobbet. Bara in och lägga sig i soffan och alla vet väl hur det går när man väl lagt sig i soffan... Måste tyvärr upp och göra lite mat så vi får matlåda tills imorgon. Åt limpmackor med ost på när jag kom hem så jag blev så mätt, drack kaffe till det och blev bara segare hehe, men tyvärr vill varken jag eller sambo ha limpmackor i matlåda. ;)

Tänkte göra ugnstekta potatisklyftor till lite hederlig grillkorv. Gott och enkelt! Sen att jag just nu har dille på potatis är en annan femma. Sambo upptäckte 3 fulla påsar med potatis som jag har tryckt in i kylskåpet för att jag varit osäker på om vi hade potatis hemma de senaste 3 gångerna vi har handlat... Men den är ju så användbar! ;)



Oredigerad bild sen jag var och tränade på att fotografera hästar i söndags.

H A P P Y

Jag är så glad! Jag har fått en större tjänst på mitt jobb. Börjar den 1 november och har fått ett superbra schema och ett större ansvarsområde. Känns bra att få utlopp för kreativitet och inspirationen jag bär på! Att jag trivs bättre än på något annat jobb är bara för skönt, känner att jag har en stor familj som jag får träffa varje dag. Glad. :)



Och "snart" är det också advent!



Evig hudvård

Jag går runt som en zombie i ett slags nervöst tillstånd för tillfället. Det gör att jag inte kan få hjärnan att tänka på annat än "det" mest hela dagarna, vilket i sig gör det svårt att ha något vettigt att plita ner på bloggen. Ni förstår? :)



Var och fyllde på mina produkter häromdagen förresten. Eternity Skincare by Stina heter det, helt ekologiskt och egentligen det bästa man kan ge sin ansiktshy. Ni kan läsa på eternityskincare.se om ni är nyfikna!

Tips!



Ni har väl inte missat Adeles "set fire to the rain"?
Vi spelade den på jobbet hela juli/augusti men nu har vi fått ny skiva och den är inte med längre. :(

Potatis och purjolökssoppa

Har gjort lite kvällsmat, nämligen soppa som rubriken antyder. Det är första gången jag gör en soppa, den är jättegod och otroligt simpel att göra, blev överraskad av hur fort det faktiskt gick. Delar med mig av receptet här nedanför om någon skulle vilja veta. 

* * *

Potatis och purjolökssoppa
4 personer

8 stora potatisar
1 purjolök
Salt & peppar
Grädde/matlagningsgrädde
Dragon
Grönsaksbuljong
Vatten

Börja med att skala potatisen och skär den i mindre bitar så den snabbare och lättare blir mjuk. Skiva hela purjolöken och sedan fräser du löken och potatisen i lite smör i en stor kastrull. De ska bara bli lite mjuka, inte få färg.

Tillsätt sedan 1 liter vatten, och låt det koka upp och sedan ska det koka i ca 20 minuter. Då kan man röra runt och mosa potatisbitarna lite, sedan tillsätter man ca 1dl grädde, salt och peppar efter smak och en grönsaksbuljongtärning, låt puttra några minuter.

När man är klar sätter man till lite dragon och rör om, sedan är det klart att serveras!
* * *

Denna maträtt som ger både middag, matlåda och kanske en liten klick till kostar strax under 50 kr att laga, förutsatt att man har salt/peppar, vatten och en grönsaksbuljong hemma. ;) Så gott!!



Musik

Idag har jag minsann varit verksam. Jag gick upp imorse och åt frukost hemma hos min mamma, sen åkte jag till stallet en sväng. Det blir en bra början på dagen som vanligt när man får andas lite häst! Fortsatte hemma med lite diskning och plock, rensat lite på fönsterbrädan (hur nu 2 krukor med blommor samt en vas rosor har dött vet jag inte :p) sen har jag varit på lite vanliga ärenden.

Laddar upp för dagen med att spela lite housemusik, det peppar som ingen annan musik! Jag är en ren allätare för musik, antagligen mest för att jag är uppfödd med allt från blues, visor, country, rock till metal. Jag har alltid sjungit och spelat med bägge mina föräldrar, på helgerna när vi var små satt vi tillsammans med andra familjer på området och grillade sen spelade vi gitarr och sjöng ur vis-pop hela kvällarna.

Min mamma och jag brukar sjunga mycket tillsammans, och det är tack vare henne jag har kunnat tjäna pengar på det några få gånger också. Hon har peppat mig, tränat med mig och t o m varit med och spelat gitarr några gånger när jag själv inte klarat det. Jag önskar ibland att jag vågade satsa på musiken, träffa en sångpedagog och utveckla min teknik mer. För jag vet att jag klarar allt om jag bara vill. Men jag har scenskräck, tror inte på att folk skulle vilja höra mig sjunga m.m. så det sätter stopp. Vem vet i framtiden, om jag samlar lite mod. :)





God morgon!

Sambon försov sig så det blir en promenad till hans jobb senare för att lämna matlåda och hämta bil. Jobbigt nu kan tyckas men mysigt att värmas av hans famn hela morgonen.. :)

Har planer för idag så min lediga dag är såklart fullbokad! Men nu blir det någon slags frukostlunch med lite kaffe så man vaknar. Ont i halsen men jag tänkte ignorera det tills det försvunnit, smart va?

 


Passion



Det här är livet!

Dagens

♫ Skrillex - First of the year
☁ Soligt men väldigt mycket blåst!
✔ Dagens att göra blir väl jobbet..

Idag har jag tränat lite på att fotografera lite här hemma igen. Det är så kul att lära sig alla manuella inställningar och träna med skärpan och fokus i bilderna.









Varde ljus?







Använder mina zinkhinkar från Ikea som värmeljusbehållare, har 2 i vardagsrumsfönstret och 2 i sovrumsfönstret. Perfekta. :)

Silverfat

Jag köpte ett silverfat för att ha blockljus på till soffbordet. Har hittat ett på åhléns men vilken tur att jag höll mig, var nämligen på ta till vara (second handbutik) och hittade två fina fat, för bara 10kr! En var lite mer som en bricka, kanske fin till vinterns glöggtillfällen. :)


RSS 2.0